Plazma bundevice
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 2h 30 min
Porcija: 12
Težina:
Sastojci:
10 g suhog kvasca
160 ml mlijeka
50 g smeđeg šećera
240 g pirea od bundeve
1 jaje
450 g brašna
60 g Mljevene Plazme
Žličica cimeta
80 g maslaca sobne temperature + 20 g maslaca za premazivanje
Sastojci za punjenje:
100 g maslaca
2 žumanjka
110 g kristal šećera
200 g krem sira
250 g Mljevene Plazme
1. Postupak
Odvojite 50 ml mlijeka u malo veću posudu, dodajte suhi kvasac i pola žličice smeđeg šećera. Ostavite 5 minuta da se kvasac aktivira.
2. Postupak
Aktiviranom kvascu dodajte ostatak mlijeka, smeđi šećer, pire od bundeve i jaje.
3. Postupak
Dodajte Mljevenu Plazmu i brašno, te počnite mijesiti tijesto.
4. Postupak
Kad se tijesto počne skupljati, pomalo dodajte maslac dok ga ne potrošite.
5. Postupak
Mijesite tijesto dok ne postane glatko.
6. Postupak
Veću posudu nauljite, u nju stavite tijesto, zatvorite prozirnom folijom, zamotajte u krpu i ostavite na toplom mjestu da se diže 1 sat.
7. Postupak
Dok se tijesto diže, pripremite nadjev tako što ćete sve sastojke sjediniti i dobro izmiješati.
8. Postupak
Dignuto tijesto premijesite i podijelite na 12 loptica.
9. Postupak
Svaku lopticu razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi, prebacite na dlan, dodajte žlicu nadjeva i zatvorite tijesto tako da opet dobijete lopticu.
10. Postupak
Izrežite 12 traka konca duljine oko 30 cm.
11. Postupak
Napravite bundeve pomoću konca tako da konac stavite na kuglu tijesta i okrenete je. Zavežite dva kraja konca da napravite križ i ponavljajte postupak dok ne dobijete 8 malih "dijelova" bundeve. Odrežite višak konca. Ponovite postupak sa svakom kuglicom. Konac nemojte previše zatezati da tijesto ne pukne za vrijeme pečenja.
12. Postupak
Bundeve posložite na pladanj za pečenje, pokrite krpom i ostavite još pola sata da se dižu.
13. Postupak
Nakon pola sata, zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, pa pecite 25-30 minuta dok bundeve ne porumene.
14. Postupak
Pečene bundeve ostavite 15 minuta da se ohlade, a zatim skinite konce.
15. Postupak
Premažite maslacem i uživajte.
Autor:
Plazma
Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2025 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise