Dječji kutak

Plazma bundevice

Spremi
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 2h 30 min

Porcija slika Porcija: 12

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

10 g suhog kvasca

160 ml mlijeka

50 g smeđeg šećera

240 g pirea od bundeve

1 jaje

450 g brašna

60 g Mljevene Plazme

Žličica cimeta

80 g maslaca sobne temperature + 20 g maslaca za premazivanje

Sastojci za punjenje:

 

100 g maslaca

2 žumanjka

110 g kristal šećera

200 g krem ​​sira

250 g Mljevene Plazme

 

1. Postupak

Odvojite 50 ml mlijeka u malo veću posudu, dodajte suhi kvasac i pola žličice smeđeg šećera. Ostavite 5 minuta da se kvasac aktivira.

2. Postupak

Aktiviranom kvascu dodajte ostatak mlijeka, smeđi šećer, pire od bundeve i jaje.

3. Postupak

Dodajte Mljevenu Plazmu i brašno, te počnite mijesiti tijesto.

4. Postupak

Kad se tijesto počne skupljati, pomalo dodajte maslac dok ga ne potrošite.

5. Postupak

Mijesite tijesto dok ne postane glatko.

6. Postupak

Veću posudu nauljite, u nju stavite tijesto, zatvorite prozirnom folijom, zamotajte u krpu i ostavite na toplom mjestu da se diže 1 sat.

7. Postupak

Dok se tijesto diže, pripremite nadjev tako što ćete sve sastojke sjediniti i dobro izmiješati.

8. Postupak

Dignuto tijesto premijesite i podijelite na 12 loptica.

9. Postupak

Svaku lopticu razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi, prebacite na dlan, dodajte žlicu nadjeva i zatvorite tijesto tako da opet dobijete lopticu.

10. Postupak

Izrežite 12 traka konca duljine oko 30 cm.

11. Postupak

Napravite bundeve pomoću konca tako da konac stavite na kuglu tijesta i okrenete je. Zavežite dva kraja konca da napravite križ i ponavljajte postupak dok ne dobijete 8 malih "dijelova" bundeve. Odrežite višak konca. Ponovite postupak sa svakom kuglicom. Konac nemojte previše zatezati da tijesto ne pukne za vrijeme pečenja.

12. Postupak

Bundeve posložite na pladanj za pečenje, pokrite krpom i ostavite još pola sata da se dižu.

13. Postupak

Nakon pola sata, zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, pa pecite 25-30 minuta dok bundeve ne porumene.

14. Postupak

Pečene bundeve ostavite 15 minuta da se ohlade, a zatim skinite konce.

15. Postupak

Premažite maslacem i uživajte.

Autor:

Plazma

Uživaj uz Plazmu slika

Jeste li isprobali ovaj recept?

Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Jeste li isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda preuzete su sa službenih stranica prodavača. Cijene i dostupnost mogu varirati ovisno o lokaciji.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke su priče slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš e-bilten i budi ukorak s Plazmastičarnica pričama koje pripremamo svaki tjedan samo za tebe

Prijavite se na e-bilten slika