Jabuke u karameli
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 1 h
Porcija: 8
Težina:
Sastojci:
8 Granny Smith jabuka
200 g putera
450 g smeđeg šećera
150 g kristal šećera
50 ml vode
350 ml slatkog vrhnja za šlag
1 žlica ekstrakta od vanilije
100 g Mljevene Plazme
Ukrašavanje:
Drveni štapići
Mljevena Plazma
Sjeckani orasi
Cimet
1. Postupak
U veliki lonac ulijte vodu i zagrijte do vrenja. Kad voda prokuha, ubacite jabuke, ostavite ih u vodi 10 sekundi pa ih izvadite i dobro obrišite.
2. Postupak
U svaku jabuku zabodite drveni štapić.
3. Postupak
Šećere, maslac, vodu, slatko vrhnje i vaniliju pomiješajte i stavite kuhati na srednju temperaturu.
4. Postupak
Kad karamel prokuha, smanjite na najmanju temperaturu i kuhajte još 30 minuta uz povremeno miješanje.
5. Postupak
Kada je karamel kuhan, dodajte Mljevenu Plazmu i sjedinite kuhačom.
6. Postupak
Pomiješajte sjeckane orahe, cimet i Mljevenu Plazmu.
7. Postupak
Jabuke umočite i stavite na papir za pečenje.
8. Postupak
Dok je karamel vruć, pospite smjesom za ukrašavanje.
9. Postupak
Jabuke poslužite ohlađene.
Autor:
Plazma
Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise