
Plazma ice cream pops
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 3 h
Porcija: 10
Težina:
Sastojci:
1 dl mlijeka
1 žlica octa
1 jaje
80 g šećera
50 g ulja
100 g glatkog brašna
5 g praška za pecivo
¼ žličice sode bikarbone
Nadjev:
100 g bijele čokolade
80 g maslaca
mrvljeni biskvit
100 g Mljevene Plazme
oko 100 g grčkog jogurta
Ukrašavanje:
300 g bijele čokolade
oko 9 žlica ulja
boja za kolače
ukrasi
1. Postupak
Kalup za tortu dimenzija 20 cm obložiti masnim papirom.
2. Postupak
Zagrijati pećnicu na 170 °C.
3. Postupak
Mlijeko sobne temperature i ocat pomiješati i ostaviti sa strane. Ubrzo će se napraviti mlaćenica.
4. Postupak
Jaje, šećer i ulje miksati mikserom, dodati prosijano brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu te mlaćenicu. Promiješati i uliti u pripremljen kalup te peći u pećnici na 170 °C oko 25 minuta. Hladiti na rešetki oko 10 minuta, ukloniti obruč i papir i ohladiti.
5. Postupak
Bijelu čokoladu i maslac otopiti na pari i malo ohladiti.
6. Postupak
Biskvit izmrviti te dodati navedene sastojke i umijesiti.
7. Postupak
Silikonski kalup za sladoled premazati glazurom (otopiti na pari bijelu čokoladu i ulje te dodati boju) i staviti u zamrzivač na 5 minuta. Ponoviti postupak (svaki put proći drvenim štapićem otvor za štapić kako kasnije čokolada ne bi pucala na tom dijelu).
8. Postupak
Nakon drugog zamrzavanja kalup napuniti nadjevom (ne do vrha), staviti štapić i izravnati. Glazurom preliti nadjev i staviti u zamrzivač. Hladne sladolede pažljivo izvaditi iz kalupa i ukrasiti po želji.
9. Postupak
Vaš desert je spreman!

Autor:
Mirjana Marčinko/Od slatkoga slađe

Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti
2023 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise