Jelena Dosković - Uskršnja čokoladna jaja
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 45 min.
Porcija: 6
Težina:
Sastojci:
200 gr mliječne čokolade
150 gr mliječne čokolade
150 gr slatkog vrhnja
šaka sitno sjeckanih jagoda
60 gr Mljevene Plazme
1. Postupak
Lagano otopiti mliječnu čokoladu ili na pari ili u mikrovalnoj pećnici uz prekide i miješanje.
2. Postupak
Kad se čokolada ohladi, premazati je preko silikonskog kalupa, prvo u jednom sloju, pa je ostaviti u hladnjaku (dovoljno je samo par minuta) pa onda u još jednom sloju.
3. Postupak
Pripremiti umućeni ganache nadjev. Mliječnu čokoladu izlomiti pa preliti slatkim vrhnjem kojeg ste ugrijali do vrenja. Pričekati minutu, pa umiješati. Ohladiti i ostaviti u hladnjaku par sati - zato bi najbolje bilo ovo pripremiti dan prije nego želite spremiti uskršnja jaja. Potom se samo mikserom umuti u kremasti nadjev.
4. Postupak
Čokoladna jaja lagano izvaditi iz kalupa, pa puniti žličicom Mljevene Plazme, žličicom sitno sjeckanih jagoda i kremom od mliječne čokolade.
Autor:
Jelena Dosković
Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise