Blagdanski deserti

Jelena Dosković - Uskršnja čokoladna jaja

Spremi
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 45 min.

Porcija slika Porcija: 6

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

200 gr mliječne čokolade

150 gr mliječne čokolade

150 gr slatkog vrhnja

šaka sitno sjeckanih jagoda

60 gr Mljevene Plazme

1. Postupak

Lagano otopiti mliječnu čokoladu ili na pari ili u mikrovalnoj pećnici uz prekide i miješanje.

2. Postupak

Kad se čokolada ohladi, premazati je preko silikonskog kalupa, prvo u jednom sloju, pa je ostaviti u hladnjaku (dovoljno je samo par minuta) pa onda u još jednom sloju.

3. Postupak

Pripremiti umućeni ganache nadjev. Mliječnu čokoladu izlomiti pa preliti slatkim vrhnjem kojeg ste ugrijali do vrenja. Pričekati minutu, pa umiješati. Ohladiti i ostaviti u hladnjaku par sati - zato bi najbolje bilo ovo pripremiti dan prije nego želite spremiti uskršnja jaja. Potom se samo mikserom umuti u kremasti nadjev.

4. Postupak

Čokoladna jaja lagano izvaditi iz kalupa, pa puniti žličicom Mljevene Plazme, žličicom sitno sjeckanih jagoda i kremom od mliječne čokolade.

Autor:

Jelena Dosković

Uživaj uz Plazmu slika

Jeste li isprobali ovaj recept?

Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Jeste li isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda preuzete su sa službenih stranica prodavača. Cijene i dostupnost mogu varirati ovisno o lokaciji.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke su priče slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš e-bilten i budi ukorak s Plazmastičarnica pričama koje pripremamo svaki tjedan samo za tebe

Prijavite se na e-bilten slika