Blagdanski deserti

Hoćeš komad - Plazma tart s čokoladom i šipkom

Spremi
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 1 h

Porcija slika Porcija: 12

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

Podloga: 

200g Mljevene Plazme

80g mljevenih lješnjaka 

1 žlica šećera u prahu 

100g istopljenog maslaca

 80 ml mlijeka 

Krema: 

2 pudinga od čokolade 

1 vanilin šećer 

80g šećera 

800ml mlijeka 

2 velike žlice gustina 

150 ml vrnja za šlag

 Voćni dio:

Šipak (ili neko drugo svježe voće po izboru) 

Preljev za torte 

 

 

1. Postupak

Pomiješate sve sastojke i smjesu utisnute u kalup za tart promjera 25 cm.

2. Postupak

Krema: Prašak za puding, šećer, vanilin šećer i gustin postepeno pomiješajte s mlijekom. Dobivenu smjesu kuhajte uz stalno miješanje.

3. Postupak

U međuvremenu umutite vrhnje za šlag. Kada se skuhana krema ohladi, lagano je izradite mikserom i umiješajte istučeni šlag. Gotovu kremu sipajte u kalup s Plazma podlogom.

4. Postupak

Šipak sipajte preko kreme i gotov tart ostavite u hladnjaku najmanje 4 sata.

5. Postupak

Pripremite preljev za torte prema uputama s pakiranja te prelijte preko voća. Tart vratite u hladnjak na još 1 sat.

6. Postupak

Dobar tek i uživajte.

Autor:

Hoćeš komad

Uživaj uz Plazmu slika

Jeste li isprobali ovaj recept?

Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Jeste li isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda preuzete su sa službenih stranica prodavača. Cijene i dostupnost mogu varirati ovisno o lokaciji.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke su priče slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš e-bilten i budi ukorak s Plazmastičarnica pričama koje pripremamo svaki tjedan samo za tebe

Prijavite se na e-bilten slika