Blagdanski deserti

Armina Memić - Baklava s Plazmom

Spremi
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 2 h

Porcija slika Porcija: 30

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

2 pakiranja kora ( 2x450 g)

1 kg oraha

100 g šećera

200 g Mljevene Plazme

250 g maslaca

200 ml ulja

Zaljev:

1200 g šećera

1200 ml vode

 

Jedan limun

 

1. Postupak

Zaljev (agdu, šerbet) staviti da prokuha.

2. Postupak

Nakon toga neka kuha još 15 minuta.

3. Postupak

Pred kraj kuhanja ubaciti limun izrezan na tanke kolutiće. Koristiti okruglu tepsiju promjera 36 cm. Tepsiju staviti na kore i izrezati kore. Pomastiti tepsiju, staviti 3 kore i svaku samo mastiti (rastopljen maslac i ulje). Tek na četvrtu koru sipati mješavinu oraha, šećera i Plazme. Svaku sljedeću koru i mastiti i posipati. Krajeve koji su ostali prilikom kruženja ne bacati, nego ubacivati tokom slaganja. Postupak ponavljati sve dok imate kora i oraha. Na kraju ostaviti 3 kore i njih samo mastiti.

4. Postupak

Baklavu izrezati, a potom preliti s ostatkom maslaca i ulja.

5. Postupak

Baklavu peći na 200 °C dok ne porumeni, zatim smanjiti na 120 °C i peći jos 1 h.

6. Postupak

Nakon pečenja baklavu zalijevati lagano u tankom mlazu (vruću baklavu zalijevati hladnim zaljevom).

Autor:

Armina Memić

Uživaj uz Plazmu slika

Jeste li isprobali ovaj recept?

Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Jeste li isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda preuzete su sa službenih stranica prodavača. Cijene i dostupnost mogu varirati ovisno o lokaciji.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke su priče slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš e-bilten i budi ukorak s Plazmastičarnica pričama koje pripremamo svaki tjedan samo za tebe

Prijavite se na e-bilten slika