Jernejkitchen - Brigaderio tart
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 40 min.
Porcija: 12
Težina:
Sastojci:
Tijesto za koru:
170 g Mljevene Plazme
50 g kakao praha
50 g šećera
120 g rastopljenog maslaca
1 žlica mlijeka
Nadjev:
60 g maslaca
1200g kondenziranog mlijeka iz konzerve (3 X 400g konzerve)
80 g kakao praha
2 prstohvata soli
100 g čokolade
80 g čokoladnih mrvica
1. Postupak
U manjoj zdjeli pomiješajte Mljevenu Plazmu, šećer i kakao prah. U smjesu umiješajte otopljeni maslac i mlijeko. Podlogu od keksa stavite u kalup za tortu ili kalup za pitu promjera 30 cm i ravnomjerno rasporedite. Dobro pritisnite uz dno i rubove. Prebacite u zagrijanu pećnicu. Pecite 10 minuta na 180 °C.
2. Postupak
Stavite tavu na umjerenu vatru, dodajte maslac i pričekajte dok se ne istopi. Dodajte kondenzirano mlijeko iz konzerve i dobro promiješajte. Prosijajte kakao prah da biste se oslobodili većih grudvica. Smanjite vatru i dodajte kakao. Kuhajte još 10-12 minuta uz redovno miješanje ili dok se smjesa ne zgusne. Smjesa je gotova kada se kutlača povuče po dnu tave u sredini i vidite čisto dno, a smjesi je potrebno 3-4 sekunde da ponovo prekrije dno. Sklonite s vatre i dodajte sjeckanu čokoladu.
3. Postupak
U ohlađenu pečenu podlogu sipajte nadjev i ravnomjerno rasporedite. Pospite vrh čokoladnim mrvicama i ostavite na sobnoj temperaturi najmanje 2-3 sata ili preko noći. Isjecite i poslužite.
Autor:
jernejkitchen
Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise