Blagdanski deserti

Mirisi iz Majine kuhinje - Posna Plazma torta

Spremi
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 45 min.

Porcija slika Porcija: 6

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

Podloga (kalup 20 cm):

200 g Mljevene Plazme Posne

1-1,5 dl soka od jabuke

Krema:

2 pudinga od vanilije

500 ml biljnog mlijeka + malo mlijeka za razmutiti puding

50 g biljnog maslaca (kako maslac, kokosov, margarin...)

1 žličica ekstrakta vanilije

1 žlica Mljevene Plazme

malo cimeta

Punjenje od jagoda:

500 g jagoda

agava sirup po želji

2 žlice gustina

1. Postupak

Plazmu i sok pomiješajte i utisnite u kalup.

2. Postupak

Za bijelu kremu prvo pomiješajte puding i agavu sa malo mlijeka kako biste razbili grudvice. Nakon toga uspite smjesu u hladno mlijeko i kuhajte dok ne dobijete gustinu kao za puding. U vruću smjesu dodajte maslac. Sipajte odmah 1/2 smjese na koru i stavite u zamrzivač dok skuhate jagode.

3. Postupak

Jagode i agavu kuhajte 15 minuta, dodajte gustin i kuhajte još dva minuta. Stavite preko bijele kreme. Nakon toga preko jagoda prelijete ostatak bijele kreme i pospete sa malo Plazme. Ostavite 3-4 sata u hladnjaku dok se ne ohladi.

Autor:

Mirisi iz Majine kuhinje

Uživaj uz Plazmu slika

Jeste li isprobali ovaj recept?

Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Jeste li isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda preuzete su sa službenih stranica prodavača. Cijene i dostupnost mogu varirati ovisno o lokaciji.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke su priče slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš e-bilten i budi ukorak s Plazmastičarnica pričama koje pripremamo svaki tjedan samo za tebe

Prijavite se na e-bilten slika