Blagdanski deserti

Od slatkoga slađe - Plazma mousse čokoladna torta

Spremi
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 2 h (hlađenje 1 h)

Porcija slika Porcija: 18-20

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

Sastojci za biskvit:

3 bjelanjka

80 g šećera

80 g tostiranih mljevenih lješnjaka

20 g glatkog brašna

15 g kakaa 

Sastojci za Plazma kremu:

2 listića želatine

3 dl vrhnja za šlag

30 g šećera u prahu

100 g Mljevene Plazme

40 g mljevenih oraha

Sastojci za čokoladnu kremu:

6 listića želatine

5 dl vrhnja za šlag

3 žumanjka

1 dl vrhnja za šlag

50 g šećera u prahu

200 g čokolade za kuhanje

1 žličica arome vanilije

Sastojci za čokoladnu glazuru:

150 g vrhnja za kuhanje

150 g čokolade za kuhanje

1. Postupak

Biskvit: Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, postupno dodavati šećer. U snijeg od bjelanjaka umiješati navedene sastojke.

2. Postupak

Smjesu uliti u pekač za tortu obložen masnim papirom promjera 20 cm i peći u pećnici zagrijanoj na 180˚C oko 15 minuta.

3. Postupak

Ohladiti biskvit.

4. Postupak

Plazma krema: Želatinu preliti vodom.

5. Postupak

Vruće vrhnje za šlag i šećer umiješati te dodati ocijeđenu želatinu. Miješati da nema grudica. Dodati mljevenu Plazmu i orahe.

6. Postupak

Dno kalupa za tortu promjera 20 cm obložiti masnim papirom, a stijenke acetatnom folijom ili masnim papirom.

7. Postupak

Staviti biskvit i preliti toplom kremom te spremiti u zamrzivač na 60 minuta.

8. Postupak

Čokoladna krema: Želatinu preliti vodom.

9. Postupak

Žumanjke, vrhnje (1 dl) i šećer umutiti i kuhati na pari dok smjesa ne dosegne temperarutu od 72 ⁰C.

10. Postupak

Dodati čokoladu i otopiti. Smjesu uliti u šlag (umutiti 5 dl vrhnja za šlag), dodati aromu vanilije i umiješati.

11. Postupak

U kalup promjera 24 – 26 cm položiti biskvit s bijelom kremom te uliti čokoladnu kremu.

12. Postupak

Tortu staviti u hladnjak te nakon 1 – 2 sata preliti čokoladnom glazurom (vrhnje i čokoladu otopiti na pari).

13. Postupak

Tortu hladiti preko noći, ukrasiti po želji i poslužiti.

Autor:

Od slatkoga slađe

Uživaj uz Plazmu slika

Jeste li isprobali ovaj recept?

Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Jeste li isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda preuzete su sa službenih stranica prodavača. Cijene i dostupnost mogu varirati ovisno o lokaciji.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke su priče slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš e-bilten i budi ukorak s Plazmastičarnica pričama koje pripremamo svaki tjedan samo za tebe

Prijavite se na e-bilten slika