Blagdanski deserti

Jelena Dosković - Tart sa jagodama i bijelom čokoladom

Spremi
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 30 min.

Porcija slika Porcija: 6

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

200 gr Mljevene Plazme

100 gr maslaca

100 ml mlijeka

200 gr svježih jagoda

250 gr mascarpone sira

200 ml slatkog vrhnja

 

200 gr bijele čokolade

 

1. Postupak

Za podlogu je potrebno sjediniti Mljevenu Plazmu sa otopljenim, ohlađenim maslacem i mlijekom sobne temperature. Utisnuti smjesu na dno i rub kalupa, lijepo poravnati pa ostaviti u hladnjaku dok se pripreme jagode i krema.

2. Postupak

Jagode poslije pranja lijepo prosušiti pa svaku presjeći na pola i poredati po cijeloj površini podloge.

3. Postupak

Za nadjev je potrebno kratko umutiti mascarpone sir, tome dodati slatko vrhnje pa nastaviti s mućenjem, a pred kraj i otopljenu i ohlađenu bijelu čokoladu. Sjediniti pa premazati preko jagoda.

4. Postupak

Ostaviti u hladnjaku par sati prije vađenja tarta iz kalupa (za to će vam biti zgodno da koristite kalup sa odvojivim dnom)

Autor:

Jelena Dosković

Uživaj uz Plazmu slika

Jeste li isprobali ovaj recept?

Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Jeste li isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda preuzete su sa službenih stranica prodavača. Cijene i dostupnost mogu varirati ovisno o lokaciji.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke su priče slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš e-bilten i budi ukorak s Plazmastičarnica pričama koje pripremamo svaki tjedan samo za tebe

Prijavite se na e-bilten slika