Jelena Dosković - Tart sa jagodama i bijelom čokoladom
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 30 min.
Porcija: 6
Težina:
Sastojci:
200 gr Mljevene Plazme
100 gr maslaca
100 ml mlijeka
200 gr svježih jagoda
250 gr mascarpone sira
200 ml slatkog vrhnja
200 gr bijele čokolade
1. Postupak
Za podlogu je potrebno sjediniti Mljevenu Plazmu sa otopljenim, ohlađenim maslacem i mlijekom sobne temperature. Utisnuti smjesu na dno i rub kalupa, lijepo poravnati pa ostaviti u hladnjaku dok se pripreme jagode i krema.
2. Postupak
Jagode poslije pranja lijepo prosušiti pa svaku presjeći na pola i poredati po cijeloj površini podloge.
3. Postupak
Za nadjev je potrebno kratko umutiti mascarpone sir, tome dodati slatko vrhnje pa nastaviti s mućenjem, a pred kraj i otopljenu i ohlađenu bijelu čokoladu. Sjediniti pa premazati preko jagoda.
4. Postupak
Ostaviti u hladnjaku par sati prije vađenja tarta iz kalupa (za to će vam biti zgodno da koristite kalup sa odvojivim dnom)
Autor:
Jelena Dosković
Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise