Vegan rolice s Plazmom i cimetom
Vegan

Vegan rolice s Plazmom i cimetom

Spremi
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 1 h i 30 min.

Porcija slika Porcija: 15

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

200 ml tople vode

5 g kvasca

2 žlice šećera (može i 4 ovisi koliko slatko želite )

50 ml ulja za tijesto i 30 ml na kraju

350 g brašna

Za nadjev:

200 g mljevenih oraha

1 žlica cimeta

200 g kristalnog šećera

100 ml ulja

150 g Mljevene Plazme Posne

Za preljev:

150 ml bademova mlijeka

4 žlice šećera

1. Postupak

U jednu posudu ulijte toplu vodu, dodajte šećer, kvasac i ulje pa promiješajte, pa dodajte brašno i umijesite tijesto (ostat će još malo ljepljivo, ali sad ga prelijte s malo ulja i premijesite). Ostavite pokriveno na toplome mjestu jedan sat.

1 Postupak

2. Postupak

Za to vrijeme sameljite orahe, pomiješajte sa šećerom, Mljevenom Plazmom Posnom i cimetom pa prelijte uljem i dobro izmiješajte da ulje prođe svuda (dobit ćete zrnastu masu, neće biti rijetka) pa pustite da odstoji 40 minuta.

2 Postupak

3. Postupak

Nadošlo tijesto blago premijesite uz malo brašna pa podijelite na šest dijelova. Svaki dio blago oblikujte i ostavite 10 minuta na podlozi posutoj brašnom da odstoji.

3 Postupak

4. Postupak

Svaki dio tijesta razvucite u krug promjera otprilike 20 cm.

4 Postupak

5. Postupak

Prvi dio premažite četkicom s malo ulja pa pospite šestinom nadjeva. Prebacite preko drugo tijesto, stavite ga na sredinu pa rubove razvucite rukom i pritisnite da se zalijepe za donje tijesto. Ponovite postupak s uljem i nadjevom i sve tako dok ne potrošite tijesto i nadjev. Na gornje tijesto također namažite ulje i pospite Mljevenu Plazmu Posnu, a zatim ih rukom utisnite.

5 Postupak

6. Postupak

Narežite tijesto na trake debljine 2 cm.

6 Postupak

7. Postupak

Uzmite jednu traku, stisnite ju rukom, dodatno istanjite, presavijte po sredini, uvijte pa potom stavite u namazan lim.

7 Postupak

8. Postupak

Kada poslažete štapiće u lim, ostavite nekih 15 minuta da odstoje pa ih pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

8 Postupak

9. Postupak

Posebno prokuhajte 150 ml bademova mlijeka sa 4 žlice šećera, kada provri, ostavite da vri minutu.

9 Postupak

10. Postupak

Pečene štapiće prelijte ovim preljevom i vratite u pećnicu još 5 minuta.

10 Postupak

11. Postupak

Vaš desert je spreman!

11 Postupak

Autor:

Plazma

Uživaj uz Plazmu slika

Jeste li isprobali ovaj recept?

Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Jeste li isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda preuzete su sa službenih stranica prodavača. Cijene i dostupnost mogu varirati ovisno o lokaciji.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke su priče slađe kad su samo tvoje!

Prijavi se na naš e-bilten i budi ukorak s Plazmastičarnica pričama koje pripremamo svaki tjedan samo za tebe

Prijavite se na e-bilten slika