Vegan rolice s Plazmom i cimetom
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 1 h i 30 min.
Porcija: 15
Težina:
Sastojci:
200 ml tople vode
5 g kvasca
2 žlice šećera (može i 4 ovisi koliko slatko želite )
50 ml ulja za tijesto i 30 ml na kraju
350 g brašna
Za nadjev:
200 g mljevenih oraha
1 žlica cimeta
200 g kristalnog šećera
100 ml ulja
150 g Mljevene Plazme Posne
Za preljev:
150 ml bademova mlijeka
4 žlice šećera
1. Postupak
U jednu posudu ulijte toplu vodu, dodajte šećer, kvasac i ulje pa promiješajte, pa dodajte brašno i umijesite tijesto (ostat će još malo ljepljivo, ali sad ga prelijte s malo ulja i premijesite). Ostavite pokriveno na toplome mjestu jedan sat.
2. Postupak
Za to vrijeme sameljite orahe, pomiješajte sa šećerom, Mljevenom Plazmom Posnom i cimetom pa prelijte uljem i dobro izmiješajte da ulje prođe svuda (dobit ćete zrnastu masu, neće biti rijetka) pa pustite da odstoji 40 minuta.
3. Postupak
Nadošlo tijesto blago premijesite uz malo brašna pa podijelite na šest dijelova. Svaki dio blago oblikujte i ostavite 10 minuta na podlozi posutoj brašnom da odstoji.
4. Postupak
Svaki dio tijesta razvucite u krug promjera otprilike 20 cm.
5. Postupak
Prvi dio premažite četkicom s malo ulja pa pospite šestinom nadjeva. Prebacite preko drugo tijesto, stavite ga na sredinu pa rubove razvucite rukom i pritisnite da se zalijepe za donje tijesto. Ponovite postupak s uljem i nadjevom i sve tako dok ne potrošite tijesto i nadjev. Na gornje tijesto također namažite ulje i pospite Mljevenu Plazmu Posnu, a zatim ih rukom utisnite.
6. Postupak
Narežite tijesto na trake debljine 2 cm.
7. Postupak
Uzmite jednu traku, stisnite ju rukom, dodatno istanjite, presavijte po sredini, uvijte pa potom stavite u namazan lim.
8. Postupak
Kada poslažete štapiće u lim, ostavite nekih 15 minuta da odstoje pa ih pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
9. Postupak
Posebno prokuhajte 150 ml bademova mlijeka sa 4 žlice šećera, kada provri, ostavite da vri minutu.
10. Postupak
Pečene štapiće prelijte ovim preljevom i vratite u pećnicu još 5 minuta.
11. Postupak
Vaš desert je spreman!
Autor:
Plazma
Jeste li isprobali ovaj recept?
Ako je odgovor DA, fotografirajte poslasticu i označite @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavijesti o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise